septiembre 11, 2011

1er Premi de Pintura Sanvisens | Palau Miramar | Sitges


1er Premio de Pintura Sanvisens
"Mis marañas" Yolanda Martín


Exposició del XXV Concurs de Pintura Sanvisens i d'Escultura Pere Jou
Edifici Miramar, Carrer Davallada, 12 
Del 13 de setembre al 2 d'octubre
De dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores. Dissabte i diumenge d'11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.


Exposició del Concurs de Pintura Sanvisens i d'Escultura Pere JouYolanda Martín i Rafel Gascón, guanyadors del Concurs de pintura Sanvisens i d’escultura Pere Jou

El certamen artístic, considerat un dels més prestigiosos i veterans a nivell nacional, ha comptat amb la participació de 140 pintures i 32 escultures.

La pintora Yolanda Martin i l'escultor Rafel Gascón són els guanyadors del XXV Concurs de pintura Sanvisens i XV d'escultura Pere Jou respectivament. El lliurament de premis, el passat dissabte a l'edifici Miramar, ha servit també per entregar el premi extraordinari amb motiu dels 25 anys del certamen, que és per la pintora Maria Isabel Andrés.
El certamen va reunir 140 pintures i 32 escultures, de les quals es va fer una selecció final de 99 pintures i 31 escultures, que han quedat exposades en dues sales de l'edifici Miramar.

La pintora Yolanda Martin, guanyadora del Concurs de pintura Sanvisens, que es presentava per primer cop al certamen, ha presentat l'obra “Mis marañas”, realitzada amb tècnica mixta sobre fusta.
L'escultor Rafel Gascón, guanyador del Pere Jou, ha presentat la peça “Ombres del record” realitzada amb ferro.
Teresa Llàcer, en nom del jurat del Concurs Sanvisens, va destacar “l'augment de la qualitat dels participants i la gran varietat de tendències artístiques que es presenten a concurs”. Lluís Jou, en nom del jurat del Concurs Pere Jou, va ressaltar la importància d'aquest premi perquè “promociona artistes novells dins l'escultura”, una disciplina que, segons Jou, “no és habitual en els concursos”. 
Finalment, la regidora de Cultura, Mireia Rossell, també destacava “l'augment del nivell” respecte edicions anteriors i elogiava la celebració d'aquest tipus d'esdeveniments perquè “consoliden Sitges com un bressol de l'art que rep i acull artistes de tot l'estat promovent el seu treball”.

Acta del Jurat



No hay comentarios:

________________________________________