septiembre 30, 2010

TEMPS FUGIT | La temporalitat en l'obra d'art | Sala La Nau | Tossa de Mar




associació (art)catalunya

TEMPS FUGIT
La temporalitat en l'obra d'art

Comissari: Joan Gil Gregorio

Sala la Nau. Tossa de Mar
Del 24 de setembre al 24 d’octubre de 2010

L’exposició Temps fugit, comissariada pel crític d’art Joan Gil, es planteja com un viatge per la representació del temps i la incidència sobre el món artístic; una exposició d’artistes contemporanis de diferents generacions que confronta estils, llenguatges, percepcions i emocions amb l’objectiu de mostrar al visitant tots els aspectes de la temporalitat. La mostra proposa un discurs sobre diferents maneres d’entendre el temps a través d’una tria d’obres que giren al voltant de la idea tan humana i tan irreversible com és la caducitat.

L’estructura de la mostra obeeix a un concepte cronològic, i no pas al de tendències o estils. Amb aquest criteri hem volgut traçar un recorregut en el temps a través de diferents generacions d’artistes per veure com ha reflexionat cadascuna d’elles envers el concepte temps, i alhora, com s’hi relacionen. Des del surrealisme de Dalí en el que el triomf dels somnis i dels desitjos dobleguen el control d’aquest temps, passant pels artistes de la Segona Avantguarda que trenquen amb l’art acadèmic per expressar el seu existencialisme més rotund, seguint amb els inquiets artistes nascuts als anys cinquanta i seixanta que fan propostes de tall introspectiu i vital, fins a les noves generacions dels anys 70 que busquen en les noves expressions una manera d’explicar la finitud en una època marcada pel canvi de valors. Així és com els 50 artistes representats teixeixen la seva visió particular de la temporalitat, a través de diferents disciplines com ara la pintura, el dibuix, l’escultura, la fotografia, el vídeo i la instal•lació.
Artistes: Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Romà Vallès, Albert Ràfols-Casamada, Manolo Millares, Josep Guinovart, M. Assumpció Raventós, Joan Hernández Pijoan, Jorge Castillo, Josep Vallribera, Teresa Gancedo, Francesc Artigau, Josep Avilés, Josep Bofill, Xavier Medina Campeny, Montse Costa, Victor Mateo, Bonaventura Anson, Joaquim Ureña, Joan Pere Viladecans, Rufino Mesa, Anna Miquel, José Carlos Balanza, Xavier Deltell, Pep Camps, Jaume Plensa, Jordi Tolosa, Rafael Ruz, Benjamin Torcal, Nobuko Kihira, Manuel Pajares, Mercè Humedas, Richard White, Núria Guinovart, Pep Fajardo, Anna Comellas, Lluís Ivern, Pere de Ribot Vicent Almar, Imma Alonso, Jaume Amigó, Judit Gaset, Neus Colet, Natxo Arteta, J.J. White, Asunción + Guasch, Yolanda Martin, Carme Aliaga, Pere Gifre, Rómulo Royo.



Catàleg de l'exposició


No hay comentarios:

________________________________________