junio 30, 2009

Sala Parés | Fils Conductors - Hilos Conductores


Barcelona tv - Agenda Barcelona Cultura 15/07/09 'Fils Conductors' Sala Parés


Sala Parés
'Fils Conductors – Hilos Conductores' Yolanda Martín, Juan Manuel Mendiguchía i Natxo Arteta
Inauguració el 2 de juliol a dos quarts de vuit del vespre. Exposició de 2 de juliol a 6 d’agost de 2009.
La Sala Parés i Raimond Maragall i Marfà presenten l’exposició 'Hilos Conductores - Fils Conductors’ de Yolanda Martín, Juan Manuel Mendiguchía i Natxo Arteta
L’exposició “Fils Conductors”, la integren tres pintors: Yolanda Martín (Barcelona 1968), Juan Manuel Mendiguchía (Madrid, 1959) i Natxo Arteta (Navarra, 1965). Tots tres pertanyen al grup “Heterogenis y Singulars” de Barcelona, creat i impulsat pel galerista i marxant d’art Raimond Maragall i Marfá.
El projecte d’aquesta va néixer fa dos anys i des de llavors han treballat i investigat sobre els punts de connexió, en allò que comparteixen dins l’obra personal de cadascú. D’aquí el nom que dona títol a aquesta exposició “Fils Conductors – Hilos Conductores”
El nexe té a veure amb la forma com s’enfronten a la tela, als materials i al seu llenguatge plàstic. Formes diferents en el que és genèric però molt properes en allò que és essencial. L’exposició mostra tres propostes plàstiques, personals i diferents alhora, però relacionades per un element comú: la preocupació per les línies i els espais i la manera en la que aquests conformen un llenguatge.
“En plantejar-nos cadascú el nostre missatge plàstic, a tots tres ens interessa la utilització i tractament dels materials com a vehicle integrant de les nostres obres.”
Els materials amb els que han treballat inclouen els teixits, els fils, els papers japonesos i xinesos, el paper de seda, l’africà, la tinta xinesa, l’acrílic, el llapis, el conté i els retoladors amb pinzell.
"L’objectiu d’aquesta exposició a tres bandes, es la d’explicar les nostres pròpies sensacions viscudes a través dels materials que hem fet servir. Aquests són el vehicle principal del llenguatge plàstic plasmat en els diferents quadres.” "La exposició, per tant, mostrarà tot allò que ens uneix i també tot allò que ens diferencia, el que no impedeix que parlem llenguatges complementaris. Així és com és produeix un diàleg plàstic i sensible entre tots tres.”

Sala Parés c. Petritxol, 5 08002 Barcelona t. 93 318 70 20 f. 93 317 30 10
“La recerca de la bellesa i la puresa està relacionada amb la transcendència del ésser humà. És una constant vital i una forma psicològica, espiritual i contemplativa de percebre la vida.
Línies, taques, un silenci rítmic en constat moviment, una angoixa assossegada, un espai sense referències amb la realitat, intangible, que s’esvaeix, fràgil i sòlid a l’hora. Un espai sense límits que pot seguir la seva construcció fora del quadre. Cada obra es el fragment d’un tot per descobrir. La línia fa de barrera entre el món oníric i espiritual i l’ara, l’aquí, la nostra part humana.
Una estructura de veladures i línies formen l’espai per mitjà d’una relació constant entre el subconscient que actua intuïtivament i el conscient que organitza tècnicament. El quadre es forma, mica en mica, creant el moviment que fa referència al trànsit, la lleugeresa que fa referència a allò eteri i el cromatisme que dóna fe d’un estat d’ànim, d’una sensació, d’un moment del ser.”
Yolanda Martín



Sinergia XV 122x122cm acrílico sobre madera

Sinergia XXI 122x122 cm acrílico sobre madera Sinergia XVI 122x122 cm acrílico sobre madera

Enigma I 120x120cm tècnica mixta



No hay comentarios:

________________________________________